Verslag Etappe 1: Startschot, veel media en lopen van Cadzand tot Breskens - Stichting De Noordzee

Start-wagen-vast-MyBeach Cleanup ChallengeVerslag van dag 1 door Merijn Hougee Wat een geweldige aftrap van de MyBeach Cleanup Challenge! Na de pers te woord te hebben gestaan en mooie woorden van de wethouder, acteur Egbert Jan Weeber konden we eindelijk op weg, een moment waar we lang naartoe hebben geleefd. Wordt het zwaar?Ligt er veel afval op de stranden?

De afstand (ca 15 km) was goed te doen, maar de tropische zon deed de naam ‘challenge’ eer aan deze eerste dag. Wat afval betreft viel het reuze mee, het was goed te zien dat we zijn gestart in de gemeente met de titel ‘schoonste strand van Nederland’. De opruimdiensten hebben hun werk goed gedaan. Toch hebben we nog heel wat vuilniszakken gevuld met vooral toeristisch afval. Vooral veel peuken, flessendoppen en snoepverpakkingen. Mensen, ruim je rommel op! Einde van de Challenge was het spannendste moment van de dag. Afgepeigerd door het werk en de zon liep onze strandkar vast in de modder!

Ondanks de 4wheeldrive kregen we hem er niet op eigen kracht uit en het werd ook nog vloed…. Niet goed voor je bloeddruk dit. Gelukkig was de lokale strandopruimdienst Michielsen snel ter plekke om ons karretje met een grote landrover uit de modder te trekken. Besmeurd met Zeeuwse modder, bezweet,  verbrand door de zon en vermoeid gingen we richting de camping in Vlissingen om het team klaar te maken voor de tweede etappe: Vlissingen- Westkapelle. We hopen dat de badgasten op dag 2 net zo positief zijn als deze eerste dag en ons een handje komen helpen, alleen dan krijgen wij de hele kust echt schoon! Bekijk hier het filmpje van de eerste dag: