Verslag etappe 11: (g)een feest zonder ballonnen - Stichting De Noordzee

SDN MyBeach Cleanup Challenge Etappe 10-11-71Etappe 11 voert van Noordwijk naar Zandvoort en begint met de ontdekking van een dode zeevogel. Bij MyBeach paviljoen Take 2 verzamelen we met 25 deelnemers om eerst 100 meter strand uit te kammen, onder begeleiding van de muzikanten van What is happening here?

Het is bewolkt en het waait behoorlijk, maar de wind is mee en we hebben wederom een heel enthousiaste groep deelnemers en 2 vrijwilligers: Mark en Wouter. Het eerste stuk tot de andere MyBeach strandtent: Buitengewoon slingeren we tussen de strandgasten door, daarna is het strand meer verlaten en kunnen we over de hele breedte rommel verzamelen. Vandaag opmerkelijk veel ballonnen met lintjes eraan: blijkbaar is er 1 (of een paar) feestjes geweest waar ballonnen zijn opgelaten. Bij de strandmonitoring die we 2x per jaar uitvoeren op 4 Nederlandse stranden, vallen ballonnen ook altijd op. Vooral de lintjes die aan ballonnen zitten leveren problemen op voor zeevogels. Die lintjes zijn van onverwoestbaar materiaal gemaakt en vergaan dus niet. Daar moet echt eens wat aan gebeuren.
 

Dode vogel Noordwijk MBCC13

’s middags trekt het helemaal open, prachtig zeilweer: veel kites en catamarans. Het stuk strad ten zuiden van Zandvoort is niet toegankelijk voor onze strandkar en omdat het al behoorlijk laat wordt besluiten we bij Langevelderslag de balans op te maken: 181 kg afval hebben we deze keer opgehaald. Dank aan alle deelnemers van deze dag.

SDN MyBeach Cleanup Challenge Etappe 10-11-67 SDN MyBeach Cleanup Challenge Etappe 10-11-70