Verslag etappe 3: Zeeuwse gastvrijheid, frisse wind en een prachtig strand - Stichting De Noordzee

IMG_4941webNa een ontspannen start op camping De Witte Baai vertrokken we naar het beginpunt van de etappe: het strand ten noorden van Westkapelle. Aanvankelijk regende het licht, wat een aangename afwisseling was na de hitte van gisteren.
Met 11 personen, waaronder de twee Zeeuwen van Stichting De Noordzee, gingen we op pad. Kort na de start werden we door strandbeheer Walcheren met de jeep naar het uiterste puntje van het strand gebracht, waar veel afval zou liggen. Dat bleek inderdaad zo te zijn. Een 200 meter telling leverde de volgende top 3 op: kleine stukjes plastic (111), sigarettenfilters (93) en snoep- en snackverpakkingen (87).
Op onze tocht richting Domburg werd het strand al snel schoner. Net voor Domburg onthaalde de Reddingsdienst ons gastvrij met koffie, waarna het strandpaviljoen Noordduine ons ook nog eens een frietje aanbood.
Na deze lunch passeerden we al snel het naaktstrand, waar het opvallend schoon was. Hoe dichter we bij Domburg kwamen hoe drukker het werd en hoe meer peuken we vonden.
Bij Paviljoen Berkenbosch in Oostkapelle wachtte de theatergroep What Is Happening Here ons op met muziek en een geweldige waterglijbaan. Daar hebben we het tot dan verzamelde afval gewogen: in totaal 72,5 kg, hoofdzakelijk plastic, een kar vol.