Verslag etappe 4: Laatste Zeeuwse etappe - Stichting De Noordzee

IMG_4983Het strand op was lastig, eerst was de hefboom gesloten, daarna kwamen we vast te zitten in het zand met de strandkar, maar toen kon het toch gaan gebeuren. Op het strand van Westenschouwen was een leuke groep vrijwilligers gekomen van divers pluimage, Noordzeeduikers, een gezin met 2 kleine kindjes, biologisch onderlegde mensen en gewoon ook iemand, die op het laatste moment besloot om niet naar de sportschool te gaan voor een stevige workout, maar het strand op te gaan ruimen, een goede keuze natuurlijk!
Qua weer begon de dag zoals gisteren, eerst een hele lichte motregen, daarna trok het open en kwam er een zonnetje door. De zeewind bood verkoeling, al was het op het strand toch wel pittig, zeker dichter tegen de duinen aan. Aan het begin van de etappe, het strand aan de Oosterscheldekering, vonden we aardig wat sigarettenpeuken en snoep verpakkingen. Naarmate we verder van de strandopgang kwamen veranderde het beeld van afval en vonden we meer afval dat uit zee komt. Touw, net en ook aardig wat ballonnen.
In totaal hebben we 114 kg afval opgehaald vandaag, 91kg plastic en 23 kg afkomstig van twee ijzeren staven. Ook vonden we nog een houten pallet, dit is niet gewogen om praktische redenen.
Dit was alweer de laatste etappe in Zeeland dit jaar. Wij vonden het geweldig. Veel leuke reacties en enthousiaste deelname. Verder gaat er niks boven de Zeeuwse kust volgens Guido en Jeroen, maar deze heren zijn natuurlijk niet helemaal objectief.