Verslag etappe 6: Record 1481 peuken op 100 meter strand - Stichting De Noordzee

IMG_2972 (426x640)Gelukkig was de temperatuur vandaag een stuk gedaald, na een heftige onweersbui gisteravond. Hagelstenen zo dik als knikkers in Rockanje! We hadden een mooie groep vrijwilligers, met onder andere Rotterdammers die op de camping staan, straattheaterkunstenaars en drie dames van Boskalis. De gemeente Westvoorne kwam kijken bij de start en bood een lekker kopje koffie aan. Het strand zag er mooi schoongemaakt uit bij Beachclub Havana, maar schijn bedriegt: we vonden bij de 100-meter telling een record aantal sigarettenpeuken: 1481 stuks! Misschien moeten hier zakasbakjes uitgedeeld gaan worden… Opvallend was ook het enorme aantal rietjes, 67 stuks. Zouden er lekkere cocktails geschonken worden bij de strandtent?
Neptunus
Richting Oostvoorne zijn geen strandtenten en worden de stranden niet schoongemaakt. Dat hebben we geweten! Halverwege de dag was ons strandkarretje al zo vol dat we met een (gevonden) windscherm de opvangbak moesten ophogen. Visnetten vonden we zo ontzettend veel, dat we ze niet De vrijwilligers en acteurs van What Is Happening Hereallemaal konden meenemen en op een paar plekken hebben opgestapeld. Met de rest hebben we het strandkarretje versierd. Het karretje zag er uit alsof of het regelrecht uit de wereld van Neptunus was opgedoken. We zouden veel bekijks hebben gehad, als er badgasten waren geweest..
Luier
Op het naturistenstrand deden we een opmerkelijke vondst: een luier… Andere bijzondere vondsten van vandaag: een legertank, kniebeschermers, een emmer
gevuld met cement, schoenzolen, en veel werkhandschoenen. Die vinden we vaak op stranden waar veel visnetten liggen.
NeptunusMidden op het stilste stuk strand van vandaag kwamen we een familie met twee kinderen tegen, Daan en Marieke, die al drie dagen afval hadden verzameld, zonder dat ze van de MyBeach Cleanup Challenge afwisten. Ze waren super blij dat we het afval konden meenemen, en ze hebben nog een heel stuk meegelopen. Ze zijn weer van
de partij bij etappe 7!
331 kilo afval opgehaald
Het afval dat we mee konden nemen woog alles bij elkaar 331 kilo. En dat terwijl we Kar met afvalveel achter hebben moeten laten. Een voorlopig record. Het gaf ons allemaal een voldaan gevoel.