VISwijzer in de ‘Treemagotchi’ - Stichting De Noordzee

Stichting De Noordzee heeft een nieuwe manier gevonden om de VISwijzer te promoten: de Treemagotchi. Treemagotchi is een variant op de tamagochi, het virtuele poppetje dat je in leven moet zien te houden. Het is een vriendenboom, die tot groei en bloei kan komen door ‘m wekelijks te voeden met 1 groene en eerlijke online actie, 12 weken lang.
Treemagotchi is een initiatief van Kairos Tools, een organisatie die online instrumenten ontwikkelt voor mensen die in hun dagelijks leven meer groene en faire keuzes willen maken.
Iedereen kan een eigen boom aanmaken en deze volhangen met foto’s van vrienden die ook een boom hebben. Maar het uitnodigen van vrienden is maar de eerste stap. Door duurzame opdrachten uit te voeren kunnen punten worden verdiend. En met deze punten zijn leuke prijzen te winnen.
Een van de acties is het downloaden van de VISwijzer en het beantwoorden van een aantal vragen. Makkelijke vragen over welke vis in het rijtje je beter niet kunt eten. Maar ook een paar lastige vragen.
We zijn erg enthousiast over deze ludieke manier om de VISwijzer onder de aandacht te brengen.