Vrijwilligers halen 3262 kilo afval van Waddeneilanden - Stichting De Noordzee

Matras, plastic korrels, manden en lampen: nog altijd spoelt er afval aan afkomstig van MSC Zoe 

Persbericht – De Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee, waarbij vrijwilligers de hele Noordzeekust afvalvrij maken, heeft de Noordzeekust van de Nederlandse Waddeneilanden opgeruimd. Tijdens de noordelijke etappes werd afval afkomstig van MSC Zoe gevonden, waaronder een matras, manden en lampjes en zeer veel kleine plastic korrels, ook wel pellets genoemd. In totaal is er door 496 vrijwilligers 3262 kilo opgeruimd, vorig jaar 2977 kilo.

‘Acht maanden na de containerramp vinden we nog steeds MSC Zoe-afval op het strand. Ondanks de bergingswerkzaamheden ligt er nog 800.000 kilo afval in zee, waarvan we niet weten waar en wanneer het aanspoelt.  Opruimen blijft belangrijk, zowel in zee als op het strand. Daarnaast is goed onderzoek naar de gevolgen voor de natuur en de toedracht  van de ramp essentieel, zodat dit nooit meer gebeurt.’ – Ewout van Galen, programmaleider Schone Zee

Bijna 3000 vrijwilligers ruimen tot en met 15 augustus de hele Noordzeekust op
Na de etappes in het noorden wordt nu ook de rest van de Noordzeekust schoongemaakt. In totaal komen bijna 3000 mensen in actie. Op 15 augustus worden in Zandvoort de resultaten onthuld.


 

Download hier rechtenvrij beeldmateriaal.