Waarom meedoen met de Boskalis Beach Cleanup Tour 2015? - Stichting De Noordzee

St Noordzee opruimactie Wijk aan Zee met cast Little MermaidOmdat je houdt van het strand en de zee, een dag uitwaaien, fysiek bezig zijn, gezelligheid van een groep en samen een prestatie neerzetten? Of omdat je een schoon strand belangrijk vindt, een zee zonder plastic afval wil? Omdat je inspiratie zoekt of misschien wel iets bijzonders langs de vloedlijn wil vinden? Of zoals de familie Leibbrand het omschreef: “Een perfecte stranddag én 10 km strand schoon.” In augustus 2015 gaan wij weer de Nederlandse stranden schoonmaken. Dit keer lopen we in 27 dagen van Cadzand tot aan Schiermonnikoog. Zie hier de etappes van 2015. Sinds de inschrijving voor 2015 van start is gegaan, twee weken geleden, hebben al bijna 200 mensen zich aangemeld voor een etappe! 20140817 Beach Cleanup Tour-0026

Waarom meedoen?

Meedoen aan de Boskalis Beach Cleanup Tour betekent een dag op het strand je met voldoening inzetten voor de natuur. Want, hoe meer mensen meedoen, hoe meer afval wij van de stranden kunnen opruimen. Er zijn een heleboel redenen te bedenken waarom het leuk is om mee te doen aan een etappe van de Boskalis Beach Cleanup Tour! Onze ambassadeurs doen mee omdat…:

Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe “

Als Texelaar en windsurfer ben ik een kind van de zee en die wil ik graag schoonhouden!” 20140816 Beach Cleanup Tour-0059

Acteur Egbert Jan-Weeber

“Ik doe mee, want als afval eenmaal in de natuur terechtkomt wordt het door vissen gegeten, waardoor wij uiteindelijk ons eigen plastic opeten.” “Ik doe mee omdat je er heel gefocust door wordt (goed voor de ogen), je sport (goed voor je voeten, benen en longen) en je raakt geïnspireerd. Het is een soort festival!”

Kunstenaar Job Reuten Waarom organiseren wij de Tour?

De Noordzee is een bijzonder gebied met een grote soortenrijkdom. Er leven bruinvissen, zeehonden, haaien en roggen. Ieder geniet op zijn eigen manier van dit mooie natuurgebied, door te zeilen en surfen op zee of langs de zee te wandelen en te zonnebaden op het strand. Two horseriders on the beachHelaas laten mensen hier ook hun afval achter. Hier kunnen zeedieren in verstrikt raken of zij zien het aan voor voedsel, waardoor ze kunnen sterven. Met de Boskalis Beach Cleanup Tour wil Stichting De Noordzee aandacht vragen voor het probleem van (plastic)afval in zee en mensen bewust maken dat afval niet op het strand of in zee hoort. Dit wordt het derde jaar voor de Boskalis Beach Cleanup Tour. In 2014 haalden we met de hulp van 1.479 deelnemers, onze sponsoren en partnerorganisaties in totaal 20.078 kilo afval van de stranden. Het gevonden afval bestond voor het grootste deel uit vistouwen en -netten, ballonnen met sierlinten en kleine stukjes plastic.

Waarom doe jij mee? Laat het ons weten via onze Facebook-pagina! Leuke foto’s met quotes delen we met onze volgers.