Week lang telacties van afval bij MyBeach-strandpaviljoens - Stichting De Noordzee

MyBeach bij Buren van Nes AmelandIn de week van 11 t/m 18 mei worden er in het kader van de opening van het MyBeach-strandseizoen door paviljoens langs de gehele Noordzeekust opruim- en telacties van afval georganiseerd voor het publiek. MyBeach is een initiatief van Stichting De Noordzee, dat zich samen met strandpaviljoens richt op schone stranden. De afval-telacties zijn een voortelling voor de landelijke opruimactie in augustus, de Boskalis Beach Cleanup Tour, waarbij Stichting De Noordzee samen met vrijwilligers in één maand tijd weer de hele Noordzeekust gaat opruimen en hierbij ook langs alle MyBeach-locaties komt.
Opening MyBeach Paal 69 ZandvoortStichting De Noordzee en de 24 strandpaviljoens die meedoen aan MyBeach roepen iedereen op om in de week van 11 t/m 18 mei te komen helpen bij één van de opruim- en telacties op het strand. Zo kunnen we het nieuwe MyBeach-strandseizoen met een schoon strand beginnen. Na afloop is er een consumptie voor de deelnemers te verkrijgen in het betreffende strandpaviljoen.
Extra activiteiten
Behalve een telactie van afval zijn er bij een aantal strandpaviljoens extra activiteiten: bij Thalassa in Zandvoort gaan de deelnemers ook vuilvissen (16 mei), bij Moio Beach in Cadzand kun je na het opruimen gratis blokarten (17 mei) en op Texel organiseren de zes deelnemende paviljoens een wedstrijd waarbij MYBEACHdegene die het meeste afval ophaalt mee op oefening mag met de KNRM (18 mei). Bekijk de volledige programma’s via www.mybeach.info, opgeven voor één van de opruim- en telacties kan via [email protected].
Programma’s bij strandpaviljoens
11 mei: Opruim- en telactie van afval i.s.m. surfvereniging Hui Nalu, Aloha Beach, Velsen-Noord, geef je op via Facebook
12 mei: Opruim- en telactie van afval om 10.00 bij Deining, Castricum
14 mei: Opruim- en telactie van afval om 14.30 bij Buren van Nes, Ameland
16 mei: Opruim- en telactie van afval om 13.30 en vuilvissen om 15.15 bij Thalassa, Zandvoort, opgeven via [email protected]
Strandscanner op MyBeach bij Castricum16 mei: Opruim- en telactie van afval om 12.00 bij People, Kijkduin
17 mei: Opruim- en telactie van afval om 10.00 en blokarten om 11.00 bij Moio Beach, Cadzand
17 mei: Opruim- en telactie van afval om 11.00 bij Het Badhuys, Vlieland
17 mei: Opruim- en telactie van afval om 14.00 bij Paal 69, Zandvoort
18 mei: Opruim- en telactie van afval om 11.00 bij Paal 28, Texel
18 mei: Opruim- en telactie van afval om 13.00 bij Beachclub Royal, Hoek van Holland
Gedurende de week: Opruim- en telacties van afval met surfers bij Surfles.nl, Scheveningen
Afval tellen met de Strandscanner
Stichting De Noordzee roept iedereen op om het afval niet alleen op te ruimen, maar ook te tellen. In de zee en op de stranden zijn afvallijst (iphone)grote hoeveelheden afval te vinden. Op niet-toeristische stranden liggen gemiddeld 400 stuks afval per 100 meter strand, zo blijkt uit onderzoek van Stichting De Noordzee. De stichting wil door het afval te tellen graag meer gegevens verzamelen over de hoeveelheid en het soort afval op de Nederlandse stranden. Met deze informatie kan het probleem bij de bron aangepakt worden. Het afval wordt geteld met de Strandscanner, een gratis app voor iPhone of Android toestel. De gegevens van de telling stuurt de gebruiker na afloop door naar een centrale database op www.noordzee.nl/strandscanner.
De hele Noordzeekust schoon in augustus
In augustus ruimen we samen met vrijwilligers net als vorig jaar de héle Noordzeekust op in 31 dagen, tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. Meer info en aanmelden via www.noordzee.nl/tour.
Over MyBeach
MyBeach bij Moio Beach Cadzand
MyBeach is een speciale zone op het strand bij een paviljoen, waar bezoekers het strand schoonhouden. Deze zone is te herkennen aan speciale elementen, zoals vlaggen, informatieborden en palen met afvalzakjes. MyBeach is een intiatief van Stichting De Noordzee in samenwerking met strandpaviljoens, gemeentes, STIFTexel en de Nationale Postcode Loterij. MyBeach is ook Supporter van Schoon.