Week van de Zee zaterdag 16 mei van start - Stichting De Noordzee

Meer dan 200 – activiteiten door het hele land met het thema ‘Goede VIS’!
SCHEVENINGEN – Op zaterdag 16 mei gaat de achtste Week van de Zee van start. Dit gebeurt in de haven van Scheveningen, als om 12.00u de nieuwe VISwijzer 2009/2010 aan wal wordt gebracht. Pierre Wind, chek-kok en ambassadeur van de smaak, neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Van 16 tot en met 23 mei zijn er door het hele land meer dan 200 activiteiten te bezoeken.
Het thema van de Week van de Zee is ‘Goede VIS’. Goede VIS staat voor duurzaam gevangen of gekweekte vis. Zo bieden bijna 100 restaurants deze week een Goed VISmenu aan. Op zaterdag 23 mei vraagt de wereldrecordpoging voor duikers in Zeeland aandacht voor de haai. Om het record te breken moeten 1000 duikers tegelijk 1 minuut onder water gaan.
De Week van de Zee is een jaarlijks evenement dat de Nederlandse kust en zee op een positieve manier onder de aandacht brengt aan een breed publiek. Van 16 tot en met 23 mei kunnen bezoekers genieten van meer dan 200 culturele, sportieve, spannende en smakelijke activiteiten langs de kust. De zee is dan even overal! In Renesse kun je een nachtwandeling maken, in Bergen aan Zee slenter je langs poëziepanelen in de branding en tussen Noordwijk en Zandvoort kun je een Goede VIS fietstocht maken.
De Week van de Zee is een initiatief van Stichting De Noordzee, De Kustvereniging, EcoMare en Stichting Duinbehoud. De trekkersrol rouleert tussen deze vier partijen. Stichting Noordzee is de organisator in 2009. Partners van de Week van de Zee 2009 zijn Nederlandse Onderwatersport Bond, het Wereld Natuur Fonds, Koninklijke Horeca Nederland en Puur! uit eten. De Week van de Zee 2009 wordt mede mogelijk gemaakt door kustgemeenten en meer dan 100 deelnemers.
Voor meer informatie en het volledige programma, kijk op www.weekvandezee.nl.