Welkom Maarten Verdaasdonk & Eline van Onselen - Stichting De Noordzee

Maarten Verdaasdonk, onze nieuwe projectleider Schone Scheepvaart:

Ik heb altijd een passie gehad voor natuur en milieu. Het aankaarten van deze aspecten in een mooie internationale sector als de scheepvaart heeft mijn verregaande interesse. De Noordzee is een van de drukst bevaren zeeën ter wereld en er ligt dus een uitdaging om deze met zijn allen duurzamer te gebruiken.

Door samenwerking met de overheid, het bedrijfsleven en andere partijen ben ik er van overtuigd dat we ook vanuit Nederland stappen kunnen zetten op dit gebied. Elke stap telt onderweg naar een schone en gezonde Noordzee!

Eline van Onselen, onze nieuwe mariene ecoloog bij De Rijke Noordzee:

De Noordzee is een prachtig en uniek habitat voor veel verschillende soorten maar is niet meer los te zien van het menselijk gebruik. Door de steeds toenemende druk op de natuur door scheepvaart, windmolenparken, visserij, boringen, zandwinning en ga zo maar door, is het belangrijker dan ooit om de balans te zoeken en kansen te benutten. Met mijn achtergrond in marine ecologie, passie voor de natuur, praktische instelling en eindeloos enthousiasme ben ik er van overtuigd dat ik mijn plekje binnen Stichting De Noordzee en het programma de Rijke Noordzee wel ga vinden.