Welkom Serena Rivero en Renate Olie - Stichting De Noordzee

Serena Rivero, mariene ecoloog:
Lekker uitwaaien op het strand? Tenen in het zand? Verse kibbeling eten op de markt? Bijna iedereen heeft op de een of andere manier een speciale band met de oceaan. Hoewel de Noordzee een grote rol kan spelen in ons leven, speelt de mens een nog grotere rol in de gezondheid van haar ecosysteem.

Met mijn passie voor natuurbehoud en een wetenschappelijke achtergrond in biodiversiteit en duurzaamheid, gecombineerd met mijn interesse voor duiken en de onderwaterwereld hoop ik meer balans te brengen in de manier waarop we geven aan en nemen van onze Noordzee. Ik ben blij als ecoloog deel uit te mogen maken van een gemotiveerd team bij Stichting de Noordzee dat een sterke toewijding gebruikt om deze balans te versterken en te behouden.

Renate Olie, mariene ecoloog:
Mijn liefde voor de zee heb ik al van jongs af aan. Ik bracht veel tijd door op, bij en in het water en eigenlijk is dat niet veranderd. Ik doe aan kitesurfen, help graag mee met de Beach Cleanup Tour en duik op wrakken om met mijn eigen ogen te kunnen zien hoe de Noordzee de potentie heeft om prachtige riffen te vormen, zowel in zacht als op hard substraat.

Ik vind het dan ook fantastisch om als marien ecoloog bij Stichting De Noordzee en het programma De Rijke Noordzee aan het werk te kunnen met de risico’s én kansen van windparken op zee. Juist door beide kanten van het verhaal te zien denk ik een goede bijdrage te kunnen leveren. Samen naar een gezonde zee met ruimte voor prachtige natuur!