Welkom Winnie de Winter - Stichting De Noordzee

Sinds deze maand versterkt Winnie de Winter het team van Stichting De Noordzee. Ze gaat aan de slag als Junior Onderzoeker Schone Zee. We zijn heel blij dat ze er is!

‘Als klein meisje verwonderde ik mij al over hoe de natuur in elkaar zit. Tijdens vakanties langs de Noordzee kon ik mij urenlang vermaken langs de waterlijn. Het vinden van mooie schelpjes, verschillende soorten zeewier en jezelf laten deinen in de golven. Ook groeide ik op aan de dijk van de IJssel. Ik beleefde hier mooie momenten in de uiterwaarden.

Als Junior Onderzoeker Schone Zee komt mijn ervaring als wetenschapper goed van pas. Ik heb jarenlang de rivieren in Nederland, de Noordzee en de Hollandse duinen bestudeerd. Ik leerde hoe zand op een natuurlijke manier kan worden herverdeeld door rivierstromingen, golven, getij en wind. Omdat afval ook door het water en de wind wordt meegenomen, kan ik mijn kennis hierover goed gebruiken bij het bestuderen van afval in de rivieren die uitmonden in de Noordzee.

Ik zie ernaar uit anderen bewust te kunnen maken over het belang van de natuur langs de rivieren en in de Noordzee. Ik verheug mij erop bij Stichting De Noordzee een steentje bij te kunnen dragen aan een schone en gezonde Noordzee voor natuur, dier en mens.