Word vrijwilliger van Meet Mee voor een Schone Noordzee! - Stichting De Noordzee

Om het probleem van strandafval bij de bron aan te pakken, is het burgerwetenschappelijke onderzoek Meet Mee voor een Schone Noordzee in het leven geroepen. Een gezonde Noordzee is namelijk een schone Noordzee. De laatste tien jaar is er een daling in de hoeveelheid afval op het strand waargenomen, maar dat betekent niet dat we er al zijn. Er is beter beleid nodig en we moeten vervuilers aanspreken om de afvalkraan definitief dicht te draaien. Wij gaan het gesprek aan, met de cijfers in onze hand. Hiervoor is afvaldata en dus onderzoek nodig. En daar kun jij bij helpen.

Vrijwilliger worden?

Klein afval – BBCT2021 Z3 Vlissingen door Stichting De Noordzee
Klein afval. Beeld door: Stichting De Noordzee

Draag jij onze Noordzee ook een warm hart toe en wil je samen met ons de afvalproblematiek op stranden tegen te gaan? Dan zijn we op zoek naar jou! Als burgerwetenschapper word je onderdeel van onze community en kan je helpen om strandafval tegen te gaan. Je krijgt van ons training en je eigen stukje strand om te onderzoeken. Dit kun je doen met je partner, familie of vrienden. Ook ben je welkom bij de Boskalis Beach Cleanup Tour in de zomer. Dan kun je op pad met onze experts om in het veld je kennis te testen en vragen te stellen.

Van 1 t/m 15 maart 2024 gaan we weer het strand op om onderzoek te doen. Wil je je aanmelden als vrijwilliger? Ga dan naar: Meet Mee – aanmelden. Wil je op de hoogte blijven van alles rondom Meet Mee voor een Schone Noordzee? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Partners

Meet Mee voor een schone Noordzee wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners. Universiteit Utrecht en Accenture Foundation brengen waardevolle kennis in. TAUW foundation, de Nationale Postcode Loterij, Fonds1999 en Interpolis maken dit project financieel mogelijk. Stichting De Noordzee kan hierdoor een vuist maken tegen de vervuiling van onze stranden en de Noordzee.

6

Meet Mee voor een Schone Noordzee: burgerwetenschappelijk onderzoek naar strandafval

Het project Meet Mee voor een Schone Noordzee is het grootste afvalonderzoek op de Nederlandse Noordzeekust. Met een grote groep vrijwilligers doen…