Wytske Postma nieuwe directeur-bestuurder Stichting De Noordzee - Stichting De Noordzee

Tjerk Wagenaar, voorzitter van de Raad van Toezicht:
“We zijn zeer verheugd met de komst van Wytske Postma bij Stichting De Noordzee: een bedrijfskundige met een maatschappelijke en ondernemende drive. Ze heeft een groot hart voor de Noordzee en passie om de inhoudelijke complexiteit te doorgronden die nodig is om de Noordzee gezond en veerkrachtig te maken. Ook is ze een natuurlijke verbinder met een groot nationaal en internationaal netwerk. En dat is nodig om de drie urgente transities – energie/klimaat, natuur en voedsel – zorgvuldig waar te maken met de vele betrokkenen: onze collega-natuurorganisaties, de vissers, de energie-partijen, de scheepvaart en de (internationale) overheden. Het zijn nu belangrijke en boeiende tijden! We wensen haar en de medewerkers van de stichting veel succes en bovenal vreugde toe.”

Wytske Postma:
“De Noordzee staat onder grote belangstelling en er vinden grote ontwikkelingen plaats. Wanneer ik in Kijkduin over het strand wandel, zie ik het gebeuren. Meer dan ooit worden claims op de Noordzee gelegd. Ik wil zorgen dat we samen met alle gebruikers van de Noordzee goede keuzes maken, opdat ook onze kinderen net zo kunnen genieten van de Noordzee als wij nu. Stichting De Noordzee heeft zich bewezen als een organisatie die goed kan samenwerken en die op basis van feiten een belangrijke bijdrage levert aan het bevorderen van de natuur in de Noordzee. Ik kijk ernaar uit om mij samen met dit enthousiaste team en partners hard te maken voor een schone en gezonde Noordzee.”

Over Stichting De Noordzee

Stichting De Noordzee (SDN) is al ruim 40 jaar dé organisatie als het gaat om bescherming en duurzaam gebruik van de Noordzee. De organisatie staat voor een schone en gezonde Noordzee die duurzaam wordt gebruikt. SDN werkt aan het bereiken van een gezond ecosysteem dat invloeden van buiten weerbaar en veerkrachtig opvangt. Volgens SDN moet de Noordzeenatuur altijd het uitgangspunt zijn voor duurzaam gebruik. De organisatie komt op voor de Noordzee en werkt samen met andere partijen aan oplossingen voor huidige en toekomstige uitdagingen op de Noordzee.