18-09-2012 speciale editie: hoe schoon is jouw strand? - Stichting De Noordzee
 
Stichting De Noordzee

ZEEmail speciale editie

September 2012

 
   

Hoe schoon is jouw strand?

Op zaterdag 22 september vindt onze eerste grote strand opruimdag langs de Nederlandse kust plaats! Dit doen we samen met de cast van de musical The Little Mermaid.De drie hoofdrolspelers gaan samen met honderden opruimers uit het hele land het strand schoonmaken en het verzamelde afval tellen. De grote actie vindt dit jaar plaats in Wijk aan Zee bij strandpaviljoen Het Strandhuis. Lees er alles over in deze speciale ZEEmail. Meedoen? Schrijf je hier direct in en maak kans op mooie prijzen! 

 

Het programma

11:00u verzamelen bij Strandpaviljoen Het Strandhuis, Wijk aan Zee 12:00u startsein met presentatie van Marja Middeldorp en gasten 12:30u start opruimactie op het strand 13:30u einde opruimactie en bijzonder entertainment 15:00u afsluiting en prijsuitreiking voor alle deelnemers Meer info over het programma: www.noordzee.nl/telmee

Win prijzen!

Wat kun je winnen: – een exclusief The Little Mermaid VIP pakket, met een eerste rang zitting in het Beatrix Theater in Utrecht, een Meet & Greet met de cast én een bijzonder kijkje achter de schermen! – De allernieuwste iPad (3e generatie) – 25 prachtige en vooral milieuvriendelijke waterflessen weggegeven door KRNWTR t.w.v. € 14,95 per stuk. Het enige dat je hoeft te doen is aanwezig te zijn de 22e! Schrijf je direct in >>>

Bekende Nederlanders zetten zich in

Wij hebben dit jaar enkele bekende Nederlanders bereid gevonden zich ook in te zetten: de hoofdrolspelers van de musical The Little Mermaid Tessa Sunniva van Tol (Ariël), Tommie Christiaan (Prins Erik) en Marjolijn Touw (Tante Ursula). Verder komt Schoonmaakdiva Marja Middeldorp (bekend van o.a. het RTL 4 programma ‘Hoe Schoon Is Jouw Huis?’) en zal acteur Egbert Jan Weeber ook acte de présence geven.

Waarom doen we dit?

De schoonmaakactie is noodzakelijk voor het leven in zee, voor vogels, vissen en andere zeedieren, die sterven omdat ze het afval binnenkrijgen of erin verstrikt raken. Jaarlijks verdwijnen grote hoeveelheden afval in de Noordzee. Het bewijs hiervan spoelt aan op het strand (gemiddeld 450 afvalitems per 100m strand) en zit in de maag van zeevogels, zoals de stormvogel (95% heeft plastic in de maag).

Wij gaan verder dan opruimen alleen

Naast het opruimen van het strand, wordt op deze dag ook in kaart gebracht hoeveel afval er op het strand ligt en waar het uit bestaat. Dit zal gebeuren met speciale turflijsten, op papier of direct digitaal via de Coastwatch app. Juist door te weten hoeveel er ligt en waar het vandaan komt, kan Stichting De Noordzee het probleem bij de bron aanpakken. Ook MyBeach locatie Paal 17 op Texel en de Waddenvereniging op Terschelling tellen mee!

Coastwatch app

Om in kaart te kunnen brengen hoeveel afval er op onze stranden ligt en waar dit afval vandaan komt, hebben wij de Coastwatch app ontwikkeld. Met de Coastwatch app voor je smartphone wordt het wel heel makkelijk en leuk om mee te werken aan een schone Noordzee. Meer info over de app: https://www.noordzee.nl/coastwatch-app/ Download Coastwatch app voor Android >>> Download Coastwatch app voor iPhone >>>

KRNWTR

Ook KRNWTR doet mee aan onze Hoe Schoon Is Jouw Strand Dag op 22 september. KRNWTR is een initiatief van WeTapWater; een onafhankelijke organisatie met een maatschappelijke ideologie. Kraanwater drinken is een van de makkelijkste manieren om iets te doen voor het milieu zonder dat het per se veel moeite kost. Jij maakt nu kans op een prachtige en duurzame bidon twv € 14,95 als je onze Facebook pagina liked! We verloten bidons onder onze fans.

Leuke activiteiten

Al dansend en zingend gaat een groep van acteurs, dansers en acrobaten de deelnemers ondersteunen bij hun schoonmaakwerk. Op een podium zullen de artiesten hun ideeën over het strandafval presenteren en een kunstwerk maken van het ingezamelde afval. Ook is er een buikglijbaan waar kinderen vanaf mogen glijden en kunnen kinderen geschminkt worden. Voor de echte onderzoekertjes is er de mogelijkheid om het leven in zee te ontdekken met een kornet.

Hoe kom je bij Het Strandhuis

Strandpaviljoen Het Strandhuis zit aan strandopgang de Zwaanstraat in Wijk aan Zee. Parkeren: In Wijk aan Zee is het gratis parkeren. Ga aan het einde van De Zwaanstraat rechts af de Rijckert Aertszweg in. Hier kom je op het parkeerterrein naast de opgang naar het strand, waar je zal worden opgevangen door mensen van de organisatie. Zij kunnen je de weg wijzen naar Het Strandhuis, dat op steenworp afstand ligt van de parkeerplaats. Openbaar vervoer: neem de trein naar Beverwijk. Vanaf daar kun je met bus 78 in Wijk aan Zee komen. Uitstappen bij bushalte Julianaplein. Plan je reis op www.9292.nl.

   
   

De Zeemail van Stichting De Noordzee verschijnt maandelijks. Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Beantwoorden is niet mogelijk. Klik hier als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.

   
ZeeInZichtCoastwatchVISwijzer op goedevis.nlClean Shipping Coalition