Zomerse start van 31-daagse opruimtour in Cadzand - Stichting De Noordzee

20140801 Beach Cleanup Tour-0021Vanmorgen om 11.30 uur is de Boskalis Beach Cleanup Tour officieel van start gegaan bij Moio Beach in Cadzand. Het was een feestelijke opening met de première van de toursong ‘Ruim ’t op’, bellen blazen XXL, speeches van Eelco Leemans (directeur Stichting De Noordzee) en wethouder Peter Ploegaert van gemeente Sluis. Na het doorknippen van een gerecycled lint zijn ruim 25 deelnemers vertrokken voor de eerste etappe, die vanmiddag eindigt in Breskens.
In 31 etappes van +/- 10 kilometer maken we de hele Noordzeekust schoon, beginnend in Cadzand in Zeeland en eindigend op 31 augustus op Schiermonnikoog. In totaal hebben zich nu bijna 1000 mensen ingeschreven voor één van de eenendertig etappes. We zijn voor 20140801 Beach Cleanup Tour-0050de komende maand op zoek naar zoveel mogelijk deelnemers, want met hoe meer mensen we zijn, hoe schoner we de stranden kunnen maken. Inschrijven voor een etappe kan via www.noordzee.nl/tour
Extra’s bij de etappes
We hebben dit jaar een heleboel extra acties bij verschillende etappes. Er zijn af en toe gratis kaartjes van diverse aquaria en maritieme dierenparken voor de deelnemers. We hebben een flink aantal partnerorganisaties die in de ochtend een presentatie geven en meelopen met de etappe. De deelnemers moeten hun eigen lunch meenemen, maar bij sommige etappes krijgen we een lunch gesponsord van 20140801 Beach Cleanup Tour-0018strandpaviljoens langs de route. Ook krijgen de deelnemers bij het inschrijven een aantal snacks van de Plus. Bekijk hier alle extra’s.
Waarom opruimen?
Het belangrijkste doel van de tour is aandacht vragen voor de grote hoeveelheden afval in zee en de gevolgen hiervan voor het zeeleven. Daarnaast is er bij elke etappe een afvaltelling, waarbij we al het afval op 100 meter strand tellen en invoeren in de Strandscanner app. Met gegevens over de hoeveelheid en herkomst van het afval, pakken we het probleem bij de bron aan.
Sponsoren en partners
20140801 Beach Cleanup Tour-0059We zijn heel blij met onze hoofdsponsor Boskalis. Daarnaast willen we graag onze andere sponsoren bedanken: de Nationale Postcode Loterij, Adessium Foundation, Fonds 1818, Bek en Verburg, Stichting Nederland Schoon, Imtech, Gravin van Bylandt Stichting, Interface en Plus. Zie hier het volledige overzicht van al onze partners.