Zon aan dek #expeditie #doggersbank - Stichting De Noordzee

De dag begon vandaag goed. We konden uitslapen want wij hadden een afspraak voor een interview over ons onderzoek waarbij beelden geschoten zouden worden van ons terwijl wij bezig zijn. Het net kon er nu om 09:30 ingelaten worden in plaats van de gebruikelijke 07:00!
Nadat wij ons monster genomen hadden voor de camera begonnen de wolken zich terug te trekken en was de zon als snel flink aan het schijnen. Alle tekenen waren aanwezig dat het een goede dag zou worden. Echter, zodra de eerste paar duikers het water in gingen en wij ons net voor een tweede keer vandaag wilden uitgooien begon de wind toe te nemen en hierdoor werden de golven flink opgejaagd(4-5 meter hoog). Dit zorgde ervoor dat wij ons net weer in moesten halen en dat de duikers weer richting het schip werden gehaald. Dit was nog een lastige klus met die hoge golven.
Wachten tot de golven minder zouden worden was geen optie, dus werd besloten om maar te gaan varen richting de volgende duiklocatie, weer terug richting Klaverbank. Dit was een aardig lange tocht waarbij er dus zowel geen onderzoek kon worden gedaan als worden gedoken. Maar gelukkig scheen het zonnetje nog heerlijk dus de meeste expeditie leden kozen ervoor om alsnog op het dek te vertoeven.
Wij hebben nu nog zo’n 3 dagen om metingen te doen, en hoewel wij al een mooi aantal monsters hebben kunnen verzamelen hopen wij dat het weer aankomende dagen nog een beetje meehelpt om net nog die paar extra monsters te kunnen binnenhalen.
Bekijk het achtergrond verhaal en de andere blogs hier.
Bekijk hier de Expedtie Doggersbank 2012 blogs van alle deelnemers
Lars en Nils