Zondag theatertour in Noordwijk! - Stichting De Noordzee

Woensdag 22 augustus ging de MyBeach theatertour van start op het strand in Hoek van Holland. Vanwege het slechte weer werden niet alle MyBeach locaties bezocht. Komend weekend wordt het heerlijk weer en zondag is daarom Noordwijk aan de beurt. Al dansend en zingend gaat een groep van acteurs, dansers en acrobaten de strandbezoekers van MyBeach inspireren het strand schoon te houden. Met de theatertour vraagt Stichting De Noordzee aandacht voor de grote hoeveelheden plastic afval die in zee drijven, onder andere afkomstig van het strand.
Tijdens de theatertour zal afval dat op het strand ligt verzameld worden in draagbare vuilnisbakken waar muziek mee gemaakt kan worden. Op een podium zullen de artiesten vervolgens in tweetallen hun ideeën over het strandafval presenteren. Ook kinderen worden op een speelse manier betrokken bij de theatertour, zo is er onder andere een buikglijbaan met een afvalbak.
Wat is MyBeach?
In juni zijn er zes MyBeaches geopend in Hoek van Holland, Noordwijk, Zandvoort en op Texel. Op deze speciale ‘afvalvrije zones’ wordt een beroep gedaan op de strandbezoeker: help mee met schoonhouden van het strand, en ruim ook afval op dat aangespoeld is uit zee. De MyBeaches zijn te herkennen aan speciale informatieborden, prullenbakken, beach flags en palen met afvalzakjes.
Programma MyBeach theatertour
Zondag 9 september om 12.00: Take2, Noordwijk
Zondag 9 september om 16.00: Strand(t)huys Buitengewoon, Noordwijk
Ook meehelpen voor een schone en gezonde Noordzee?
Doe mee aan onze Hoe schoon is jouw strand? actie op 22 september!